Adatkezelési tájékoztató

Jelen adatkezelési tájékoztató a hírlevél kiküldés és egyes szolgáltatások igénybe vétele kapcsán személyes adatokkal beazonosított Felhasználók önkéntesen megadott adatainak kezelésére és tárolására vonatkozik.

Adatkezelő

Név:

Adatkezelési nyilvántartási szám:

Tárhelyszolgáltató:

Papp Csaba msz

NAIH-88502/2015

Icon Media KFT (Webdigital)

 

Felhasználó

 

Azok a természetes személyek, akik a WordPress Expressben hírlevél kiküldésre és egyes szolgáltatások igénybe vételére feliratkoztak, szolgáltatást rendeltek meg vagy bármely más módon személyes adataikat beazonosítható módon önkéntesen megadták.

A WordPress Express látogatói személyes és üzleti adatainak védelme a fenntartó számára kiemelten fontos, ezzel kapcsolatban is követi a törvényi előírásokat. Papp Csaba, a honlap fenntartójaként a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli és azokat a közös megegyezéssel beállított jogosultságok elérhetővé tétele érdekében, valamint kapcsolattartásra és esetleges hírlevélküldésre (előzetes, önkéntes feliratkozás alapján) használja fel; azokat semmilyen formában, sem egészben, sem részleteiben nem adja tovább harmadik fél részére. Kivétel a  honlap tárhelyszolgáltatója, melynek .  A WordPress Express szolgáltatásainak használatához szükséges személyes jellegű – azonosításra alkalmas – adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak:

 

  • a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény,

  • az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény,

  • a hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény VIII. fejezetében foglalt rendelkezések,

  • a hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, a hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító-kijelzés és hívásátirányítás szabályairól szóló 253./2001. (XII. 18.) kormányrendelet,

  • az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

Adatkezelő a Felhasználók személyes adatainak kezelése során a fenti vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget tesz, célja, hogy a Felhasználók az Adatkezelő által üzemeltetett weboldal és hírlevél rendszert biztonságosan és a hatályos jogszabályoknak megfelelően vehessék igénybe.

A WordPress Express hírlevél-szolgáltatásának és egyes további szolgáltatásainak igénybe vételéhez előfeltétel Felhasználók regisztrációja. A regisztráció során személyes adatok kerülnek bekérésre, a regisztráció teljesen önkéntes.

Adatkezelő a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásait a legmesszemenőbben szem előtt tartva kezeli és tárolja, gondoskodik róla, hogy az adatok harmadik fél számára ne legyenek hozzáférhetőek, az adatokat harmadik fél számára nem adja át.

A regisztrációval Felhasználó hozzájárul adatainak a jelen adatkezelési szabályzat szerinti kezeléséhez és tárolásához.

Felhasználónak bármikor joga van adatainak az adatbázisból való törlését kezdeményezni. A hírlevél szolgáltatás esetében a törlésre vonatkozó megbízás bármelyik hírlevél záradékában elérhető linken keresztül is kezdeményezhető. 

Adatgyűjtés és feldolgozás

 

A WordPress Express látogatása során a webszerver kizárólag technikai információkat rögzít és tárol (IP cím, a weboldal, ahonnan meglátogatott minket, illetve amelyeket tőlünk meglátogatott, a látogatás időpontja, időtartama) ezek név nélkül kerülnek a rendszerbe, statisztikai célokból. Kizárólag a regisztráció során megadott személyes adatok kerülnek rögzítésre.

Regisztráció során csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek Felhasználó azonosításához, szolgáltatás-rendeléshez, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz.

Szolgáltatásrendeléshez szükséges kötelezően megadandó adatok:

családnév, személynév, email cím
számlázási név, település, közterület  neve és típusa, házszám, irányítószám
személyi igazolványszám (magánszemélyeknél)
adószám (vállalkozói vagy céges rendelés esetén)

Szolgáltatásrendeléshez szükséges önként megadható adatok:

telefonszám, megszólítás, megye

 

Hozzászólások

 

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül (email cím, név) begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Ha a hozzászólás regisztrált felhasználóként, bejelentkezve történik, annak tartalma és a hozzászóló profilképe is azonnal megjelenik nyilvánosan, – kivéve, ha a hozzászóláshoz admin hozzájárulása szükséges: ebben az esetben a hozzászólás elfogadása után. Másik kivétel, ha a Felhasználó a rendszer generált avatar képet állítja be profilképként. Ez esetben a profilkép nem jelenik meg nyilvánosan.

 

Média

 

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

 

Adatmegőrzés ideje

 

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

A felhasználó jogai

 

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Adatszűrés

 

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

 

Adatok módosítása és törlése

 

A WordPress Express üzemeltetője jogosult a Felhasználók adatait frissíteni/módosítani, illetve Felhasználó értesítése és indoklás nélkül törölni – kivéve, ha az érvényes előfizetéssel rendelkezik, azaz az üzemeltetővel aktuálisan szerződéses viszonyban van.

 

Információ-küldés, hírlevél

 

A weboldal üzemeltetője igyekszik Felhasználót tájékoztatni az újdonságok, és ehhez személyes adatait is felhasználjuk. A regisztrált tagok automatikusan hozzájárulnak elektronikus levelek fogadásához. Amennyiben Felhasználó nem kíván ilyeneket kapni, egy kattintással leiratkozhat bármelyik hírlevél Leiratkozás nevű linkjére kattintva.

 

Tájékoztatási törvény

 

Felhasználónak jogában áll a róla tárolt személyes adatokat megismerni. A tévesen tárolt adatokat (pl. lakcím, e-mailcím változás) a honlapba való belépés után a Profil szerkesztése menüpontban ezt bármikor megteheti, illetve az összes adatát megtekintheti.

 

Személyes adatok átadása harmadik fél számára

 

Adattovábbítás a hatósági hivatalok felé csak a törvényi előírások keretében történhet.

 

Adatvédelem, adatbiztonság

 

A weboldal üzemeltetője megtette a szükséges technikai és szervezeti intézkedéseket, hogy Felhasználó által részére rendelkezésre bocsátott személyes adatokat eltűnés, megsemmisülés, manipuláció és jogosulatlan hozzáférés ellen megvédje.

 

Adatkezelési nyilatkozat

 

Adatkezelő felelősséget vállal a fentiekben meghatározott adatvédelmi pontok betartatására.

 

Sütik

 

A WordPress Express sütiket használ, a weboldalt böngésző látogatók az oldal böngészésével elfogadják ezt.
A sütik (cookie-k) többnyire azt a célt szolgálják, hogy név nélkül tárolt adatok segítségével a látogatók preferenciáit szolgáltatják harmadik fél számára, úgymint a Google Analytics, a felhasználói élmény fokozása céljából.

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

A honlapon használt sütik:

__fb_chat_plugin

lightbox_header-newsletter-signup

flatsome_cookie_notice

wpdiscuz_hide_bubble_hint

wordpress_*

wordpress_logged_in_*

wfwaf-authcookie-*

Google Fonts API

rank-math-option-search-index

rank-math-option-general-index

rank-math-option-sitemap-index

rank-math-option-titles-index

complianz_consent_status

cmplz_marketing

comment_author_email_b0a7224876825a9df5a1c966b773df03

comment_author_b0a7224876825a9df5a1c966b773df03

complianz_policy_id

 

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

A sütikről további információk olvashatók .

A sütik engedélyezésének kikapcsolására lehetőség van a böngészőkben.