Egérragasztó és 1 mézescsupor

Az egér aranyos jószág. 

A rajzfilmeken. És a valóságban is addig, amíg fel nem leljük a szétrágott cuccainkat.

0
Láttál már egérrágta tárgyakat? Milyen élmény volt?x

Ha addig nem volt, azután lesz háború. Ami az egyik  fél halálával és véget, és az rendszerint az egér. Például egérragasztó által.egérragasztó és mézescsupor

A tapasztaltabbak igyekeznek inkább megelőzni a bajt: az egér be se jusson a lakásba
Ha a falak nem sárból vagy vályogból vannak, akkor csak valamelyik szándékosan készített nyíláson juthatnak be. Ajtón, ablakon, szellőzőn… De nem lehet folyton mindent zárva tartani.

Egérragasztót neki!

Ha gyakran próbálkoznak, akkor ragasztót helyezünk el azokra a  helyekre, amikről feltételezzük, vagy tudjuk, hogy az egerek  ott szoktak járni. Ha helyesen feltételeztük, akkor reggelre egy vagy több egér is zizeg a ragacs fogságában. Elég, ha csak egy mancsa beleragad, már nem tud szabadulni. Ha nagyobb felületen éri az anyag, már akkor se tudnánk megmenteni, ha akarnánk.

0
Mi a véleményed az egérragasztós módszerről? Használnád?x

Az informatikának is megvannak a maga egerei.

Enlightening Math
Photo by John Moeses Bauan on Unsplash

A gonosz kódegerek szaglásznak, leselkednek, igyekeznek rájönni, hol van egy rés a virtuális falunkon, ahol bejuthatnak. Ezeket nevezzük bot-oknak – a robot szóból.

Számukra is a legkézenfekvőbb lehetőség a bejárat: a login vagy a regisztrációs felület. Ezért  a legfontosabb ragasztót helyezni – a honlapunkon ezt honeypot-nak, azaz mézescsupornak nevezzük. A csupor vonzó az egér számára, de ha beleesik, nem tud többé kijönni. Olyan üres mező az említett oldalakon, amibe írni lehet, de ami az emberi felhasználó számára nem látható. Ezt a kódegér nem tudja, és belegyalogol. A “biztonsági őr” abban a pillanatban  tudja, hogy illetéktelen behatoló érkezett, és bezárja a kaput. A harcnak ezzel vége is.

Jól járunk tehát, ha élünk a lehetőséggel, ami a spájzban rejlik, és elhelyezzük az ajtók elé a káros rágcsálók számára végzetes ragasztót.

85 / 100 SEO Score

Tetszik, ajánlom:

Iratkozzon fel
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Szövegközi hozzászólások
Megnézem az összes hozzászólást
0
Érdekel a véleményed. Kíváncsian várom. x
()
x
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.