A hekkerek a spájzban vannak! Egy 100-ad!

Sokat hallani a hekkerekről, honlapokat ért támogatásokról, adatlopásokról és hasonló veszélyekről.
Amíg nem tapasztaljuk meg, legtöbben úgy gondoljuk, ez is olyan, mint a betegség: velünk nem történhet meg. Az első fájdalmas vágás után viszont már óvatosabbak vagyunk.

De miért akarnák a hekkerek az én honlapomat feltörni?

0
Van ötleted, miért akarnák éppen az te honlapodat feltörni?x
hekkertámadás

Ne gondoljuk azt, hogy akár legkisebb, legegyszerűbb honlap, blog is érdektelen lehet a hekkerek számára. Ők is tudják, hogy a legtöbb tárhelyen nem találnak számukra hasznos információt. Nem is első sorban az adataink érdeklik őket. De akkor mi?

Két fő ok lehet:

1. A tárhelyünk: Akármennyire furcsa is, a világ legnagyobb üzlete a pornó. Az viszont óriási tárhelykapacitást igényel a nagy felbontású és méretű fotók és a videók miatt. Ezért keresnek potya tárhelyeket, és ha sikerül feltölteni az idegen tartalmakat, azzal a letöltési kvótánkat is megcsapolják. Ráadásul, a tevékenység illegális, vagyis még a törvénnyel is összeütközésbe kerülhetünk, akaratunk és tudtunk ellenére.

0
Próbálták már feltörni a honlapodat? Netalán sikerrel?x
Hacker
Photo by Fábio Lucas on Unsplash

2. A processzorkapacitásunk: Sok olyan feladat lehet, ami magas processzorteljesítményt igényel. Például a kódtörés, vagy a túlterheléses támadások. De melyikünk szeretné, hogy a gépét mások használják, illegális és káros célokra?

Összegezve: a támadók tehát motiváltak bármely tárhely vagy honlap feltörésére. Ezért ne becsüljük alá a veszélyt!

 

Védelem

88 / 100 SEO Score

Tetszik, ajánlom:

Iratkozzon fel
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Szövegközi hozzászólások
Megnézem az összes hozzászólást
0
Érdekel a véleményed. Kíváncsian várom. x
()
x
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.