LightSpeed karbantartás csomag

A csomag tartalma:

 

CheckPoint csomag

A SafeGuard és a CheckPoint csomag összes funkciója

Turbó gyorsítótárazás

A gyorsítótárazás nemcsak a  honlapsebesség-mérő alkalmazások miatt fontos, hanem valóban meggyorsítja a honlapok betöltési sebességét, azaz rövidíti a látogató üres várakozással töltött idejét. Márpedig amit a netezők nagyon utálnak, az a várakozás. A statisztikák szerint a többségünk elnavigál azokról az oldalakról, ahol 3 másodpercnél tovább kell várni az értékelhető tartalom megjelenésére.

A Turbó gyorsítótár lekörözi ebben a közismert cache bővítményeket, 10-11%-kal tovább növelve a betöltési sebességet azokhoz képest. Ahogy a turbofeltöltő az autókban, ez is a motorral együtt működik, növelve annak teljesítményét.

Nem használt képek törlése

Megkeressük és töröljük a nem használt képeket. Nem terhelik a tárhelyet és az adatbázist. Nem kell nagyobb tárhelyre váltani, és a honlap gyorsabb is lesz.

Ezt a  műveletet csak egyszer végzem el, az első alkalommal, mivel nem kívánatos hatásai lehetnek. A kivitelezés előtt a honlapról teljes körű, redundáns biztonsági másolat készül.

Túlméretes képek méretének csökkentése

Ha nincs beállítva korlátozás a feltölthető fájlok méretére vagy a pixelméret maximumára, akkor bizony több megabájt méretű képek is felkerülhetnek garmadával. Ez különösen gyakori importált fájloknál, pl. a WP All Import bővítmény használata során (webáruház-tartalom feltöltésekor).

A képek pixelméretének optimális beállítása a fájlméret csökkenésével jár, ami az oldalbetöltés sebességének drasztikus mértékű növekedését eredményezi.

Képméret (pixelméret) korlátozása

A képméretek (pixelméret) korlátozása a feltöltés során, a betöltési sebesség magasan tartása érdekében (opcionális)

Képek tömörítése

A képek optimalizálása 3 lépésben valósul meg:

  • A képek tömörítése a feltöltés során a WordPress által javasolt mértékben, vagy egyéni igény szerint.
  • A már fenn lévő képek további tömörítése – a fájlméret további csökkentése, jelentős minőségromlás nélkül. Általában látványos sebességnövekedéssel jár. Kérhető erőteljesebb tömörítés is, ha nem lényeges a magas képminőség.
  • Az képoptimalizálás automatizált, időzített felülvizsgálata, hogy az oldalbetöltés gyors maradjon.

JPEG képek konvertálása webp kiterjesztésűre

A böngészők a WebP kiterjesztésű képeket favorizálják, gyorsabban töltik be. Ezért javul az oldalbetöltési sebesség.

Bélyegképek törlése és újragenerálása

Így megszabadulunk a nem használt, potyautas bélyegképektől,
amelyek elfogják a helyet a hasznos tartalmaktól, és terhelik a tárhelyet, az adatbázist és a processzort. A bélyegképek csak a szükséges méretekben készülnek el, optimalizált, tömörített, változatban. Az így felszabaduló teljesítmény által a honlap fürgébbé válik.

Statikus tartalmak rögzítése

A statikus tartalmak rögzítése a böngészőben: így az onnan érkező legközelebbi látogatáskor azokat  nem kell újra betölteni. Ezzel nő az oldal betöltési sebessége.

Adatbázis optimalizálása

Az adatbázis használat közben felduzzad. Az ideiglenes fájlok, spamek és el nem fogadott hozzászólások, bejegyzésváltozatok, automatikus mentések stb. törlése csökkenti az adatbázis méretét, és gyorsabbá is teszi a működését. Ez az oldalbetöltések idejében is megmutatkozik, vagyis a honlap mérhetően gyorsabb lesz.

Az adatbázis tisztítás során a már törölt bővítmények által hátrahagyott adatbázistáblák is törlésre kerülnek, így a rendszer felszabadul hatékonyabb működést és nagyobb sebességet eredményezve.

PHP verzió frissítés

A PHP Verzió befolyásolja a honlap sebességét. Érdemes a frissebb verziókat alkalmazni, de azok nem  frissülnek automatikusan, hanem a tárhelyen kell ezt elvégezni, manuálisan. A verziófrissítéseket követjük, így a weboldal mindig a legjobb teljesítményt fogja nyújtani.

Fontos, hogy mindig az optimálisan friss legyen beállítva (a legfrissebb hibákat eredményezhet, mert a sablonok és a bővítmények fejlesztése nem mindig követi azonnal a PHP verziókat. A túl régi PHP változatok viszont lassabbá teszik a honlapot.

Extrák

A sebességet sok tényező befolyásolja. Vannak egyéb összetevők is, amik optimális beállítása segít a felhasználói élmény javításában a betöltési sebességen vagy az egyes honlapelemek megjelenésének finomításán keresztül.
Fontos a sablonok és a bővítmények összehangolása, hogy ne egymás ellen, hanem egymást kiegészítve működjenek. Az aktuális feladatokat frissen végzett egyéni vizsgálat és tesztek  mutatják meg.

Kivitelezés

A szoftverek a munkát rendszeresen  vagy folyamatosan végzik, funkciótól függően. A csomag tartalmaz személyes felügyeletet és beavatkozást is, amennyiben szükséges, valamint a frissítéseket is, a csomag által elérhető  lehető legjobb teljesítmény fenntartására. 

 

A LightSpeed csomag ára:

8000 Ft/hó

A szolgáltatás díja kedvezménnyel:

6000 Ft

Feltétele:

A honlap nevének és aktuális szolgáltatásának megjelenítése
a honlap láblécének alsó sorában,
hivatkozásokkal:1A megjelenés – méret, betűtípus – természetesen igazodik a honlaphoz.

WP Express LightSpeed

 

GTMetrix1 2
PageSpeed Insights 2
Pingdom Tools2

Akarok gyorsítani:

Kapcsolattartás céljából megadhat Facebook profilt, Skype nevet, stb.

   [ + ]